10 november 2020

Feestelijke kerst stoofpot met pompoen en zeeduivel

Delen via

De feestdagen staan voor de deur en daarom delen we dit feestelijke recept met je. Heerlijk tijdens de koude decembermaand, maar ook in de andere maanden is deze stoofpot met pompoen en zeeduivel een echte aanrader. Veel kookplezier!

Benodigdheden voor 4 personen

  • 10 gram tijm (haal de blaadjes van de takjes)
  • 2 rode uitjes
  • 2 punt paprika’s
  • 2 wortels
  • 500 gram snoeptomaatjes
  • 200 gram tros cherrytomaten
  • 4 cm gember fijngehakt
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 400 gram pompoenblokjes
  • 1 el currypoeder
  • 1 1/2 bouillonblokje
  • 200 gram babyspinazie
  • 200 gram kikkererwten
  • 700 gram zeeduivel
  • 10 gram dille
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Zo bereid je de kerst stoofpot

Verwarm de oven voor op 180 graden, als het kan met grillstand.
Was alle tomaatjes en leg deze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Grill de tomaatjes ruim 20 minuten onder de grill.
Maak ondertussen de uien, punt paprika’s en wortel schoon.
Snijd de ui, punt paprika’s en wortel fijn. Zet de Sysas kookpan op het vuur met één el olijfolie. Fruit hier één uitje in aan, bewaar de ander voor later. Voeg de wortel en punt paprika toe.
Haal één tros met tomaatjes uit de schaal en leg deze apart. Haal de rest van de tomaten van de tros en voeg deze erbij in de pan inclusief bakvocht. Laat dit alles 15 minuten garen.
Haal de pan van het vuur en schenk de saus in een maatbeker. Pureer de saus met de staafmixer en breng op smaak.
Zet de pan weer op het vuur met een scheutje olijfolie. Voeg hierbij de currypoeder en gember.
Fruit dit even samen aan. Voeg na 5 minuten de pompoen blokjes, tijm, 1/2 bouillonblokje en de tomatensaus erbij. Laat dit met de deksel op de pan ongeveer 20 minuten op een laag vuurtje doorgaren.
Spoel de kikkererwten af in een vergiet. Even laten uitlekken en dan bij de pompoen voegen. Roer voorzichtig de spinazie door de stoofpot. Bestrooi de vis met peper en zout. Leg deze bovenop de stoof. Laat dit met de deksel op de pan zo’n 10 minuten garen.

Finishing touch

Tot slot is het onze tip om de stoofpot met fijngesneden dille, de trostomaatjes en eventueel (zilvervlies)rijst te serveren.
We zijn benieuwd wat je ervan vindt. Laat je het ons weten via Facebook of Instagram?
Dit recept hebben we in samenwerking met Sabine van De KoelkastCoach ontwikkeld.


Camping pan

Mis hem niet: de smakelijke Sysas nieuwsbrief!

Boordevol overheerlijke recepten, keukentips en leuke acties

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Delen via
Terug naar het recepten overzicht
Dit artikel is succesvol toegevoegd aan je winkelwagen. Winkelwagen bekijken